Telepítés, javítás, karbantartás Hajdú-Bihar megyében

Cikkek

KLÍMA VÁSÁRLÁS SORÁN FIGYELENDŐ SZEMPONTOK

2020.10.18 15:58
KLÍMA VÁSÁRLÁS SORÁN FIGYELENDŐ SZEMPONTOK

A teljesítmény

A megfelelő hűtésteljesítmény kiválasztása nagyon fontos, legjobb szakember véleményét kikérni. Az alábbi információkat érdemes figyelembe venni, ha klíma berendezést szeretnénk beszereltetni:

-Helyiség méretei, tájolása, elhelyezkedése, fekvése, kialakítása, szigetelése
-Ablak felület nagysága
-Helyiség rendeltetése (hálószoba, üzlethelység, iroda, szerver szoba, raktár)
-Helyiségben tartózkodó emberek száma
-Helyiségben lévő belső hőtermelő gépek (számítógépek, hűtőberendezések, stb.) teljesítménye
-Nagyobb terek esetén a világító testek száma, teljesítménye

Ha ezek az adatok ismertek, úgy a megfelelő hűtésteljesítményű, kivitelű és esztétikájú klímaberendezés könnyen kiválasztható.

Típus kiválasztása

 A ma kapható klímaberendezések számos típusa választható. Léteznek osztott (split), mobil és ablak klímák. Ezek a berendezések nagyon jól funkcionálnak, többük extra felszereltséggel rendelkezik,. Például UV-fertőtlenítés, öntisztító-szagtalanító funkció, plazma szűrő, ion generátor, inverteres kompresszor, stb. Ezen a komfort mellett a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve törekednek a minél energiatakarékosabb készülékek előállítására. Mindig érdemes megfontolni, hogy milyen villamos energiaosztályú berendezés mellett döntünk.

Tervezés

Egy rossz helyre, hanyagul felszerelt klíma elcsúfíthatja a klimatizált helyiséget és káros huzathatása is lehet a huzamosabb ideig bent tartózkodó személyek számára.

A gondos tervezéshez elengedhetetlenek az alábbi lépések betartása:

A kültéri és beltéri egység helyének pontos meghatározása, a nyomvonalak kijelölése, kondenzvíz elvezetésének módja és lehetősége, villamos megtáplálás lehetőségei.

Vásárlás utáni információk

Nem csak a vásárlás előtt kell tájékozódni a klímákról, de érdemes a vásárlás utáni dolgoknak is utána nézni, hiszen nagyon fontos, hogy a klíma berendezés hosszú ideig jól működjön, és természetesen a legfontosabb, hogy ne legyen káros hatással az egészségünkre.A klímák karbantartása fontos feladat, amelyet a szakemberekre kell bízni. A karbantartást érdemes évente egyszer elvégeztetni, de akár kétszer is lehet, a klíma szezon előtt és után is le lehet ellenőríztetni a berendezést.